Sanayi sektöründe, otomotiv sektöründe ve yapı inşa sektöründe en çok kullanılan ürünler sac, levha ve profil ürünleridir. Bu ürünlerin kullanım özellikleri üretilecek olan ürüne göre değişim göstermektedir. Hollanda profili özel üretimde kullanılan bir profil çeşididir. Normal profil görünümünde olan bu haddenin diğer profillerden farkı tek bir kısmında p harfi benzeri bir çıkıntı bulunmasıdır.

hollanda profili fiyatlari

Bu sac, demir ve çelik profilleri benzeri bir sac olmasına rağmen, kilitlenebilir bir özelliğe de sahiptir. Kenarında bulunan çıkıntı ile yan yana aynı profilin kullanılmasına olanak sağlar. İki parçayı birleştirmek için köşebent ya da kare profil kullanılabilir. Isıyı iletebilen yapıya sahip olan Hollanda profili su sızdırmama özelliği de taşımaktadır.

Hollanda Profili Nedir?

Ülkemizde Hollanda profiline, lama ve köşebentlere alternatif olması bakımından gerek duyulmaktadır. Bu hadde, A Grade, AH 32 ve AH 36 kalitelerinde üretilen bir profil çeşididir. Kaliteli bir profildir. Demir ve çelik gibi sacların kullanıldığı her alan Hollanda profiline de kategoridir. Kullanım alanlarına uygun olan kalınlıkta seçilir ve kapsamlı çalışmalar için kullanılan bir profildir.

Hollanda profili nedir sorusuna diğer bir ismiyle gemi sacı da denilmektedir. Profilin kesim yönü, kullanım alanının mukavemetine göre değişim göstermektedir. Hollanda profili için balblı profil ifadesi de kullanılmaktadır. Sızdırmazlık bakımından özel öneme sahip olan Hollanda profilleri, genel olarak çoğu sağlam inşa ürünlerinde kullanılır.

Kolay bulunabilir olması, kolay montelenebilir olması ve paslanmaya karşı dayanıklı olması sebebiyle tercih edilen bir profil çeşididir. Sağlam olması bakımından uzun süre dayanacak ürünler ortaya çıkarmakta ve iletken olarak elektrik tesisatı kurmaya duyarlı bir materyaldir.

Hollanda Profili Nerelerde Kullanılır?

Hollanda profili ülkemizde gemi sanayinde kullanılan bir profildir. Gemi dizaynında gövde, posta olarak adlandırılır. Bu posta şekli Hollanda profilinin görüntüsüne son derece uygundur. Profilin üzerindeki çıkıntı, mukavemeti sağlayan parçadır. İki taraftan tutamacı sağlaması bakımından profilin kesim özelliği önem taşımaktadır.

Mutlaka Okumalısın !  Dikdörtgen Profil

Posta hazırlanırken Hollanda profili kullanılmakta, özel kıskaç yardımıyla dikey ve yataylığı ayarlanabilmektedir. Hollanda profili nerede kullanılır sorusuna verilebilecek olan diğer cevaplar ise, ev yapımı ve bahçe çiti gibi yapılardır.

Özel kilitleme sistemi sağlayan bu profilin alüminyum olan çeşidi, görsel ve detaylı yapıları ortaya çıkarmaktadır. Ülkemizde son yıllarda yapılan gökdelen tarzı yapılarda da Hollanda profili kullanılırken, kaliteli yapısı ve sağlamlığı tercih edilmesinde önemli rol oynamaktadır.

Hollanda profili için;

  1. Gemi yapımında,
  2. Ev yapımında,
  3. Uçak yapımında,
  4. Bahçe çiti yapımında,
  5. Tersane tesislerinde,
  6. Motor yapımında,
  7. Yat üretiminde,
  8. Tekne inşasında,
  9. Tanker yapımında kullanılmaktadır denilebilmektedir.

Özel bir plaka olan bu ürün, ülkemizde hem üretimi yapılabilen hem de yurtdışından getirtebilen hadde ürünler alanına girmektedir. Hollanda profili, ısıyı geçirmeyen ancak ısıya duyarlı bir yapıya sahiptir.

Hollanda Profili Fiyatı

Ülkemizde profil, sac, plaka ve hadde ürünleri farklı şekillerle hesaplanarak fiyatlandırılmaktadır.

Hollanda profil fiyatları;

  1. Ülkemizde üretilen,
  2. Yurtdışından getirtilen,
  3. Kalınlık,
  4. Kalite faktörlerine göre değişim göstermektedir.

Ayrıca Hollanda profili fiyatı kesimlerine ve ağırlıklarına göre de değişim gösterir. Fiyatları dolar bazında hesaplanan ürün ülkemizde lira olarak satışa sunulur. Hollanda profillerinde fiyatı etkileyen diğer bir faktörü sacın yüksek dayanıklılık kapasitesi oluşturmaktadır. Bu yüzden detaylı bir fiyat için ESN Metal müşteri temsilcisi iletişime geçtiğinizde en uygun en hızlı ürünü size tedarik edeceğimizden şüpheniz olmasın.

Ayrıca genel sac fiyatlarımız hakkında da bilgi sahibi olmak için esnmetal.com/sac-fiyatlari/ sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Gemi Sacı Nedir?

Gemi sacı, gemi yapımında kullanılan balblı özel bir sac çeşididir. Genellikle demir ve çelik ürünlerinin kullanıldığı her türlü alanda gemi sacı da kullanılmaktadır. IACS sertifikalarıyla üretilen gemi sacları, tanker yapımında da standartlara özel olarak seçilerek kullanılmaktadır.

Mutlaka Okumalısın !  Kutu Profil

Gemi profillerinin birbirine eklenmesinde kare profiller kullanılır. Gemi sacı ısıya dayanıklı ürünler olmasına rağmen özel alaşımlı ve ısıyı yansıtıcı özellik taşırlar. Alüminyum olanları daha şeffaf görünümlü ve aynı zamanda parlaktır. Bu parlaklık yansıma bakımından da etrafındaki renklere yansımaktadır. Gemi sacı nedir konusunda çeliğin ve demirin birleştirilmesi sonucu ortaya çıkarılmış yüksek kaliteli hadde cevabını vermek doğru bir tanım olmaktadır.

gemi sacı

Ülkemizde tersanelerde, yat, tekne ve gemi üretiminde gemi sacı sıklıkla kullanılmaktadır. Gemi sacları yapının özelliğine göre kalınlığı belirlenen saclardır. Düz sac adı verilen saclar 0.5 ile 50 mm kalınlığa sahip olurken, inşanın boyutuna göre daha kalın olarak da üretilmektedir. Bu üretimde önemli olan gemi mühendisinin inşasına uygun olan materyalin kullanılması gerektiğidir.

Gemi sacı kullanımında önemli olan diğer bir detay ise sacların parçalarının birleştirilmesidir. Dökme sac ve çelik alaşımdan elde edilen piklerin gemi sacını kaynak yapmaya uygun olmasının gerektiğidir.

Sacın kalitesiyle uygun olmayan bağlantı çelikleri ve alaşımları inşanın kalitesini belirleyecektir. Sacda, kaynağa elverişli olmak, paslanmaya duyarlı olmak, kaymayan yapıda olmak, elektrik sızıntısına karşı duyarlı olmak ve kimyasal etkilere dayanıklı olmak önem taşıyan diğer detayları oluşturur.

Bu nedenle gemi sacı seçiminde de nitelik özel bir detaydır. Gemi sacları, tersane tesis tamiri, gemilerde oluşan sızıntılı alanların kapatılması ve dayanıklı olan her türlü yapıda kullanıma uygun olan bir sac çeşididir.

Scroll to Top